Het Amsterdamse Winterparadijs 2021


Verdrietig nieuws

Met pijn in ons hart moeten we je mededelen dat Het Amsterdamse Winterparadijs ook dit jaar niet door kan gaan.

We hebben alle opties bekeken waarin we het evenement, eventueel in een andere vorm, door hadden kunnen laten gaan. Helaas maken de verlengde maatregelen voor evenementen binnen zoals een verplichte zitplaats, vroege sluitingstijd en een maximaal aantal bezoekers het niet mogelijk Het Amsterdamse Winterparadijs te laten plaatsvinden. Ondanks alle inspanningen en goede hoop van het hele team zit er niks anders op dan de editie van dit jaar te annuleren.

Desalniettemin kunnen we natuurlijk niet wachten om je de volgende editie te mogen ontvangen bij de ultieme winterbeleving. Volgend jaar zal de schaatsbaan extra glanzen, hangen we duizenden lichtjes op én gaan we weer samen genieten van een lading sneeuw en gezelligheid.

We zien je graag bij Het Amsterdamse Winterparadijs 2022!


Informatie over gekochte tickets


Informatie over jouw ticket
We geven alle kaartkopers twee opties: Bewaar je ticket(tegoed) zodat je dit in kunt zetten voor de editie van volgend jaar of vraag een restitutie aan. Uiteraard stellen we het zeer op prijs als veel bezoekers hun ticket behouden voor de volgende keer! Hieronder volgt meer uitleg over beide opties:

OPTIE 1: Tickettegoed bewaren voor de volgende editie
Je kunt er ook voor kiezen om je tickettegoed te bewaren voor de volgende editie. Je ontvangt volgend jaar een week voor de start van de kaartverkoop toegang tot de shop waar je jouw tegoed in kunt zetten. Zo ben je gegarandeerd van een dag gezelligheid en weet je zeker dat je er de volgende keer bij bent! Je kunt jouw unieke code ten alle tijden opnieuw opvragen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je hem kwijtraakt.

OPTIE 2: Restitutie aanvragen
Je kunt restitutie aanvragen tot 14 januari 2022 voor je gekochte kaartje voor Het Amsterdamse Winterparadijs 2021. Dit doe je op onderstaande manier. Lukt het niet, of heb je vragen met betrekking tot jouw gekochte tickets? Neem dan contact op met Paylogic.

- Vul in dit formulier je ordernummer en e-mailadres in (vul het e-mailadres in die gebruikt is bij het aanschaffen van je ticket).
- Je ontvangt een mail die je toegang geeft tot jouw bestelling. Dien hierin je verzoek in tot het ontvangen van een restitutie en ga akkoord met de Algemene Voorwaarden.
- Daarna ontvang je een bevestigingsmail.

Let op: het geld staat niet meteen op jouw rekening. Na het sluiting van de deadline staat het geld binnen 4 weken op jouw rekening.

Pre-registreer je voor Het Amsterdamse Winterparadijs 2022

Als eerste op de hoogte worden gebracht van al het nieuws omtrent Het Amsterdamse Winterparadijs 2022? Laat dan hieronder je gegevens achter en we brengen je zo snel mogelijk op de hoogte!

We doen ons best iedereen die een restitutieverzoek heeft ingediend zo spoedig mogelijk hun geld terug te storten. Dit duurt uiterlijk 4 weken. We zijn heel dankbaar dat je ons deze tijd gunt om alle restituties en verzoeken te verwerken. 

Voor vragen over het bestellen van tickets of als er iets mis is gegaan bij je bestelling, kun je contact opnemen met de customer service van Paylogic via deze link
Mocht je een andere vraag hebben dan kun je contact met ons opnemen via: [email protected]

We kunnen begrijpen dat je vragen hebt over de partnership die je hebt met Het Amsterdamse Winterparadijs.

Je zal daarom ook een aparte mail ontvangen met alle benodigde informatie hierover. Heb je vragen die niet kunnen wachten, dan vragen we je een mail te sturen naar [email protected]

Heb jij een kraampje geboekt bij Het Amsterdamse Winterparadijs? We zullen contact met je opnemen. Je ontvangt van ons binnen 4 weken je geld terug.